Sabri Ülker Vakfı, gelenekselleştirdiği konferanslarla beslenme ve gıda okuryazarlığına dikkat çekiyor
Sabri Ülker Vakfı’nın 4. Uluslararası Beslenme ve Sağlık Okuryazarlığı Konferansı
Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve gıda alanında bilimsel bilgiyi yayma misyonuyla 4. Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı’nı düzenledi. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen konferans, Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kültür Merkezi’nde ulusal ve uluslararası akademisyenler ile eğitim, sağlık ve gıda alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmasını Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr. Talat İçöz yaparken, “Beslenme ve Gıda Okuryazarlığı” temasıyla beslenme güvenliği, gıdada bilgi kirliliği, sosyal medyada gıda okuryazarlığı ve çocukluk çağı obezitesi gibi konular ele alındı. Ayrıca Sabri Ülker Vakfı’nın Yemekte Denge Eğitim Projesi detayları da paylaşıldı.
Beslenme ve Sağlık Okuryazarlığı Günden Güne Önem Kazanıyor
Konferansta konuşan Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hünkar Korkmaz, beslenme okuryazarlığının sağlık okuryazarlığının bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Beslenme ve gıda okuryazarlığı her gün daha da önem kazanıyor. Özellikle erken yaşta beslenme bilincinin artması, kronik hastalıkların önlenmesinde etkili olabilir. Aynı zamanda sosyal medyadaki bilgi kirliliği, insanların günlük beslenme ve sağlıklı yaşam kararlarını etkileyebilir. Bu tür konferanslar, bilimsel bilgiyle farkındalığı artırarak insanların sağlığına katkı sağlayabilir.” dedi.
Türkiye’de Beslenme ve Sağlık Okuryazarlığını Artırmayı Hedefliyoruz
Yemekte Denge Eğitim Projesi detaylarını paylaşan Sabri Ülker Vakfı Genel Sekreteri Özlem Üliç Çatar ise, bilimsel verilere erişimi kolaylaştırarak sağlıklı yaşam ve doğru beslenme bilincini oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Çatar, “Beslenme ve gıda okuryazarlığına sahip bireylerin dengeli ve bilinçli tüketim alışkanlıkları kazanması, sağlıklı bir gelecek inşası ve kaynakların verimli kullanımına katkıda bulunabilir. Bu konferansın çıktıları, özellikle obezite gibi halk sağlığı sorunlarıyla mücadelede kaynak oluşturabilir.” şeklinde konuştu.
Alanında Uzman Akademisyenlerin Deneyimleri Aktarıldı
Konferansa katılan diğer konuşmacılar arasında Prof. Nur Baran Aksakal, Prof. Zehra Büyüktuncer Demirel, Dr. Ece Varlık Özsoy, Dr. Laura Fernadez, Dr. Nadia Steils, Doç. Dr. Muhammed Atak ve Tijen Coşkun gibi alanlarında uzman isimler yer aldı.
“Doğal gıdaya ulaşmanın bir yolu var!”
|